Tlf: 2424 1482          insekta@email.dk

Træborende insekter

Insekta er ekspert i bekæmpelse af træborende insekter i træværk i kirker, bevaringsværdige bygninger og indenfor museums verdenen.

Vores mange årige erfaring har lært os, at uanset om det er gammelt eller nyt træ, skal behandlingen foretages af sagkyndige og med de rette produkter.

Information

Vi har alt i specielværktøj og de nyeste og moderne hjælpemidler til de ofte meget krævende opgaver, vi lever op til myndighedernes påbudte sikkerhedskrav

Ring til os, vi tilbyder uforbindende konsulent besøg samt opmåling af skaderne på træet, Vi afleverer en udførlig rapport om træets tilstand, behandlings metode samt et fast tilbud på bekæmpelsen.

 Vi yder 10 års skriftlig garanti på vore bekæmpende og forebyggende behandlinger.

Er skaden sket kan vi tilbyde at:

 • Kortlægge omfanget af angrebet
 • Identificere og artsbestemme skadedyrene
 • Levere et fyldestgørende behandlings forslag og tilbud på behandlingen
 • Bekæmpe og behandle de angrebne områder med forebyggende og langtidsbeskyttende vandbaseret træbeskyttelsesmiddel
 • Aflevere rapport og GARANTI bevis (10 år)

Forebyggende foranstaltninger og rådgivning tilbydes.

Kontakt os for bekæmpelse, service aftale, eller mere information på Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller telefon: 24 24 14 82

Husbukken

Træborende angreb fra Husbukken
 • Drys og boremel fra møbler, gulv eller tagkonstruktionen
 • Svækkede konstruktioner
 • Skader på bygninger, møbler mm

Husbukken er knyttet til tørt nåletræ, som er det materiale, der oftest benyttes til tagkonstruktioner. Om sommeren kan klimaet på loftet desuden give de høje temperaturer, der er nødvendige for husbukkenes forplantning. Larven, der udelukkende lever inde i træet, er mælkehvid med nogle mørke kitindele omkring munden og med så små ben, at de næsten ikke kan ses med det blotte øje.

Udviklingstiden afhænger af mange faktorer og varer almindeligvis 2-5 år, men kan dog være op til 10 år. Først og fremmest spiller temperaturen en rolle, og i vort klima går udviklingen således hurtigere under sorte skifertage end under rødt tegl.

Når den er fuldt udviklet, bryder den ud af flyvehullet på en varm dag. Flyvehullernes udseende er karakteristiske for husbukken og det vigtigste ydre tegn på et angreb. De er overvejende ovale og ofte flossede og uregelmæssige i kanten. De kan være fra 6 mm til ca. 10 mm lange, og i modsætning til violbukkens flyvehuller findes de også på steder, hvor tømmeret ikke er barkklædt.

Ofte er et husbukkeangreb en så alvorlig sag, at man må søge sagkyndig assistance.

Borebillen/træorm

Træborende angreb fra Borebillen/træorm
 • Drys og boremel fra møbler, gulv eller tagkonstruktionen
 • Svækkede konstruktioner
 • Skader på bygninger, møbler mm

Almindelig borebille (Anobium punctatum) kaldes også for træorm. Den voksne borebille er 3-5 mm lang, den er brun og har punktstriber på dækvingerne. Der er spor efter borebiller i de fleste ældre huse, men borebillen lever også udendørs i døde  træer, i plankeværk, stolper og andet træværk.

Den hvide, krumbøjede larve bliver 5-6 mm lang, og lever udelukkende inde i træet. Kommer den uden for gangen bevæger den sig meget ubehjælpsomt, og den kan ikke vandre fra f.eks. et møbel til et andet. Larvernes udvikling tager normalt 2 til 3 år, i nogle tilfælde helt op til 8 år, afhængig af temperatur og fug­tighed samt af træets egenskaber.

Borebillelarverne kan leve i næsten al slags træ, både løvtræ og nåletræ, dog ses der sjældent angreb i tropisk løvtræ. De trives bedst i bløde træsorter og udvikler sig også fint i f.eks. krydsfiner og masonitplader.

Vi kører på hele Sjælland, Odense og Århus med omegns kommunerne.


Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.

Køge

Vandstjernevej 34,
4600 Køge

Tlf.: 24241482
insekta@insekta.dk

Aarhus

Tlf.: 24241482
insekta@insekta.dk

København

Tlf.: 24241482
insekta@insekta.dk

Bliv ringet op *skal udfyldes

Please let us know your name.
Invalid Input
Please write a subject for your message.
Please let us know your email address.
Please let us know your message.
er hurtig, diskret og effektiv. Kontakt os altid for rådgivning mm.