Tlf: 2424 1482          insekta@email.dk

Skimmelsvamp

Hvis der er konstateret skimmelsvampevækst, er det vigtigt at afklare og afhjælpe årsagen til væksten, fjerne al skimmelvækst og sikre hurtig udtørring af angrebne områder for at hindre fornyet angreb.

I visse tilfælde kan dette udføres af beboeren, men ofte må der henvises til professionelle for at få udført arbejdet korrekt. Årsager til vandskade skal i alle tilfælde afhjælpes.

Information

Er skaden sket kan vi tilbyde at:

Forebyggende foranstaltninger og rådgivning tilbydes.

Kontakt os for bekæmpelse, service aftale, eller mere information på Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller telefon: 24 24 14 82

Viden om skimmelsvamp

Viden om skimmelsvamp

Sporer fra skimmelsvampe findes overalt. Svampene vokser i kolonier som tynde hyfer, der tilsammen danner et såkaldt mycelium. Skimmelsvampe udskiller forskellige enzymer, der kan nedbryde det, de vokser på, samt en række andre biologisk aktive stoffer. Blandt disse er mykotoksiner (svampegiftstoffer), der beskytter svampen mod konkurrenter i nærmiljøet.
Skimmelsvampe spreder sig ved at frigive millioner af sporer til luften, og derfor findes sporerne overalt i bygninger. Når de rette vækstbetingelser er til stede, vil sporerne spire og danne nyt mycelium. Små fragmenter af mycelium kan ligeledes frigives til luften, hvorved nye kolonier kan etableres.

Skimmelsvampe spiller en vigtig rolle i naturens stofkredsløb og i føde- og medicinalvareindustrien, men skimmelsvampe kan også medføre gener og sundhedsskadelige effekter på mennesker både i inde- og udemiljøet.

Forekomst

Forekomst

Fugtskader og problemer med skimmelsvampe forekommer i en ikke ubetydelig del af danske bygninger. Hos praktiserende læger kommer der fra tid til anden patienter med symptomer, der kan hænge sammen med ophold i bygninger med fugt eller skimmelsvamp. Det kan være patienterne selv, der bringer mistanken om sammenhængen på banen, eller der kan være brug for, at lægen på eget initiativ medtager fugt eller skimmelsvamp i bygninger i sin udredning. Sådanne henvendelser kan være vanskelige at håndtere. Fugtskader kan give anledning til sundhedsskadeligt indemiljø. Så uanset hvad man kommer frem til om sammenhænge mellem symptomer hos den enkelte patient og fugt eller skimmelsvamp i bygninger, skal der altid rådes til, at fugtskaderne udbedres.

Skabe og inventar, der står op ad ydervægge med begrænset isolering, og vægge omkring baderum er steder med ofte forekommende skimmelsvampevækst. Luft fra krybekældre trænger ofte op i bygningen og kan indeholde dele af skimmelsvampe, sporer og muglugt. Læg mærke til, om tøjet lugter af mug. Det er en god indikator for fugtrelaterede problemer, hvor tøjet opbevares.

Muglugt fra tøj kan være baggrund for en byggeteknisk undersøgelse, og det er vigtigt at anspore beboeren til at få undersøgt boligen.

En langvarig fugtskade på flere uger eller derover vil almindeligvis resultere i skimmelsvampevækst og frigivelse af sporer til indeluften, hvorved der er risiko for ekspone ring af patienten. Ved en kortvarig fugtskade, hvor det berørte område udtørrer inden for få dage, opstår der næppe vækst af skimmelsvampe. Hvis der er vedvarende fugt i en lun væg, der eksempelvis opvarmes på grund af sol eller placering mod fyrrum, kan der udvikles kraftig vækst på kortere tid, fordi høje temperaturer fremmer væksten.

Vi kører på hele Sjælland, Odense og Århus med omegns kommunerne.


Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.

Køge

Vandstjernevej 34,
4600 Køge

Tlf.: 24241482
insekta@insekta.dk

Aarhus

Tlf.: 24241482
insekta@insekta.dk

København

Tlf.: 24241482
insekta@insekta.dk

Bliv ringet op *skal udfyldes

Please let us know your name.
Invalid Input
Please write a subject for your message.
Please let us know your email address.
Please let us know your message.
er hurtig, diskret og effektiv. Kontakt os altid for rådgivning mm.